Arhivă etichetă ulei de cocos

deadmin

Uleiul de cocos în tratamente cosmetice ayurvedice

Potrivit sistemului Ayurveda, uleiul de nucă de cocos răcește excesul de căldură din piele (excesul de Pitta) și ajută la atenuarea disconfortului cauzat de eczeme, psoriazis uscat, arsuri solare și uscăciunea generală. Uleiul de nucă de cocos a fost folosit drept protecție solară eficientă de mii de ani de către locuitorii Indiei.

Uleiul de cocos, care este extras din fructele maturate, este un ulei aromatic bogat în constituenti benefici. Atunci când este combinat cu alte plante și ingrediente, acesta oferă și beneficii mai mari. În natura sa pură, uleiul de cocos este ușor și calmant pentru piele și corp. Acesta hidratează și răcește și este un ulei ideal pentru tratamente corporale și pentru tratarea parului si scalpului.

Schimbările de căldură și temperatură creează o perturbare a Pitta dosha, care este asociată cu elementul de foc și provoacă un sindrom delicat al pielii (în care pielea este iritată și inflamată). Dr. Neena Chopra, biochimis si expert in naturopatie explică: ,,Componenta principală care îl diferențiază de alte uleiuri este prezența acidului lauric. Cu exceptia laptelui matern, cea mai mare concentrație de acid lauric se găsește în uleiul de nucă de cocos virgin. Acidul lauric, acidul gras predominant cu catena medie, ce se gaseste in ulei de nuca de cocos, a demonstrat beneficii antibacteriene, antivirale, antifungice si antiinflamatoare.”

Uleiul de nucă de cocos este o soluție sigură pentru prevenirea uscăciunii și degresării pielii si întârzie apariția ridurilor. Uleiul de nucă de cocos contribuie, de asemenea, la tratarea diferitelor probleme ale pielii, inclusiv psoriazis, dermatită, eczeme și alte infecții ale pielii. Uleiul de cocos contribuie, de asemenea, la prevenirea îmbătrânirii premature și a bolilor degenerative datorită proprietăților bine cunoscute antioxidante.

Uleiul de cocos este unul dintre cele mai bune substanțe nutritive naturale pentru păr. Ajută la creșterea sănătoasă a părului, la reducerea căderii acestuia, confera strălucire părului.

Uleiul de cocos este, in prezent, unul din cele mai folosite ingrediente în produse cosmetice si dermatocosmetice și chiar produse medicamentoase.

Continut | Meniu | Butoane acces