ULEI DE MORCOV – SOLUȚIE EFICIENTĂ PENTRU MULTE PROBLEME

deadmin

ULEI DE MORCOV – SOLUȚIE EFICIENTĂ PENTRU MULTE PROBLEME

Aparent banalul morcov, pe care îl consumăm zilnic în supă, este un ,,depozit” de nutrienți, substanțe bioactive cu o valoare deosebită pentru sănătate. Astfel, toată lume știe că morcovul este o sursă bogată de caroten. Pe lângă acesta, morcovul conține flavone, din care amintim apigenină, luteolină, flavonoli incluzând kaempferol, quercetină, glicozide, furanocumarine, fibre, vitaminele B1, C, tiamina, riboflavina, acidul nicotinic, vitamina E, vitamina D, minerale precum calciu, fosfor, fier, magneziu, zinc. Uleiul de morcov conține 12,11% palmitic, 24,03% oleic, 55,82% linoleic, 3,43% acid stearic, arahidic (20: 0).

Aplicațiile terapeutice sunt numeroase și includ:

· Detoxifierea sângelui

· Probleme asociate menopauzei

· Amenoree

· Diuretic, susține eliminarea acidului uric (indicat pentru tratarea gutei)

· Calmant digestiv

· Afectiuni renale și ale vezicii urinare

· Tratamentul hidropiziei

· Susține activitatea hepatică

· Antihelmintic

· Litiază urinară

· Hipotensiv și vasodilatator

Uleiul esențial de morcov este extras din semințe și este destinat tratamentelor externe și aromoterapiei. Conduce la reducerea stresului și a anxietății. Când este adăugat la un ulei purtător sau într-o cremă sau gel, uleiul de semințe de morcov are proprietăți antimicrobiene, antioxidante și antiinflamatoare care pot îmbunătăți sănătatea și aspectul pielii.

S-au realizat numeroase studii științifice și clinice care au demonstrat toate aceste proprietăți. De exemplu, un studiu din 2016, a demonstrat că uleiul de semințe de morcov are proprietăți antibacteriene puternice și și că poate inhiba să inhibe dezvoltarea bacteriilor din calsa stafilococilor, streptococilor, precum și bacteria Listeria monocytogenes. Acest efect a fost atribuit în principal unei substanțe chimice numite alfa-pinen care este capabilă să distrugă bacteriile fără a deteriora celulele subiacente ale pielii.

Uleiul din semințe de morcov conține o mare cantitate de substanțe cu capacități antioxidante, astfel că este capabil să protejeze pielea față de acțiunea nocivă a radicalilor liberi. De asemeni, vitaminele din uleiul de morcovi promovează regenerarea celulară și refacerea pielii și întinerirea acesteia.

Acest ulei esențial de morcovi oferă protecția naturală a soarelui între 24-35 SPF, permițând în același timp razele benefice să acționeze asupra pielii.

Datorită acestor multiple beneficii, uleiul esențial din semințe de morcovi este folosit în foarte multe produse cosmetice, de îngrijire a pielii, de prevenire a ridurilor, de corectare a acestora, de vindecare a rănilor, a eczemelor, a pielii uscate, de protecție solară.

Despre autor

admin administrator


Continut | Meniu | Butoane acces